Yeşil Çevre’den doğaya dost, sanayiye katkı… İnovasyon odaklı projeler sürecek

Yeşil Çevreden Doğaya Dost Sanayiye Katkı: İnovasyon Odaklı Projeler Devam Edecek

BURSA (İGFA) – 2024 yılında 60 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Tesisi’nin Yeşil Çevre Kooperatifi için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten S.S. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, tesisin Kestel, Gürsu ve çevresindeki sanayi bölgelerinden gelen tehlikesiz atıkları toplayıp ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırdığını söyledi.

Aydın, günlük yüksek işleme kapasitesi sayesinde atıkların ekonomiye kazandırılmasını sağlarken, karbon ayak izini azalttıklarını ve çevresel zararı en aza indirdiklerini belirtti. Projelerinin, bölgedeki sanayi ve çevre dengesini koruma hedefinde büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Atık Su Arıtma Kapasitesinde Örnek Model

Aydın, kooperatifin 2024 yılında günlük 150 bin metreküp kapasiteye ulaşan atık su arıtma tesisiyle çevresel etkilerin en aza indirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Günlük ortalama 100,000 m³ atık su arıtarak doğaya zararsız bir şekilde deşarj ettiklerini dile getirdi.

İleri arıtma teknolojileriyle su geri kazanımına odaklanarak sürdürülebilir su kaynakları kullanımına ve çevrenin korunmasına katkı sağladıklarını ifade etti.

Mehmet Aydın, Yeşil Çevre Kooperatifi’nin Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar” ödül töreninde “Yeşil Çevre ve Sürdürülebilirlik” ödülüne layık görülmesinden duyduğu gururu dile getirdi.

Çevre Bilincini Yaymaya Devam Ediyoruz

Aydın, kooperatifin sosyal sorumluluk ve eğitim faaliyetlerine değinerek, atık yönetimi seminerleri ve çevre eğitimleri düzenleyerek toplumun geniş kesimlerine ulaştıklarını belirtti. Çevre bilincini artırarak topluma kalıcı bir değer kattıklarını söyledi.

Aydın, 2025 yılında da çevresel sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı projelere devam edeceklerini belirtti. Yeni nesil atık yönetim sistemleri ve çevre dostu teknolojilere yatırım yapacaklarını ve Akıllı Atık Yönetim Sistemi gibi projeleri hayata geçireceklerini vurguladı.

Aydın, 2025 hedefleri arasında karbon ayak izini azaltmak, sıfır atık prensiplerini yaygınlaştırmak ve uluslararası iş birliklerini artırmak olduğunu belirtti. Uluslararası çevre ve sürdürülebilirlik projelerinde aktif rol alarak yerel ihtiyaçlara uygun çözümler geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Kaynak: Kilis Eğitim

Related Posts

Portekiz’de yeni işsizlik oranları açıklandı

Portekiz Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün (INE) açıkladığı verilere göre, Mayıs 2025’te Portekiz’deki işsizlik oranı %6,3 seviyesinde değişmeyerek son on iki ayın en düşük değerinde kalmayı sürdürdü. İşsiz sayısı 900 kişi azalarak 348.900’e gerilerken …

Türkiye’nin en büyükleri listesindeki demir çelik devi iflasın pençesinde

Türkiye’nin önde gelen demir çelik üreticilerinden olan ve en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Sıddık Kardeşler Haddecilik finansal darboğaz nedeniyle konkordato ilan etti.

Gıda fiyatları koptu gidiyor: Slovenya’da yıllık enflasyon ivmelendi

Slovenya’da 2025 Haziran’ı itibarıyla yıllık enflasyon oranı, bir önceki ay kaydedilen yüzde 1,8 seviyesinden yüzde 2,2’ye yükseldi. Bu artışta, özellikle gıda ve alkolsüz içecek fiyatlarındaki keskin yükseliş belirleyici oldu. Gıda ve alkolsüz …

UTTS’de son gün: TTB takmayanlara140 bin liraya kadar ceza

UTTS’de son gün: TTB takmayanlara140 bin liraya kadar ceza

“Tersine beyin göçü” için yeni adım: Türkiye’ye dönsünler diye 4 bin Euro maaş verilecek

“Tersine beyin göçü” için yeni adım: Türkiye’ye dönsünler diye 4 bin Euro maaş verilecek

Kırtasiye devinde küçülme: 58 kişi işten çıkarıldı

Anadolu Grubu’nun kırtasiye sektöründeki iştiraki Adel Kalemcilik, 2024 yılında hem gelir hem de istihdamda dikkat çeken bir daralma yaşadı. Şirket, yılın ilk yarısına ilişkin verilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla kamuoyuna …