Acun Ilıcalı, Slovenya’nın en köklü takımlarından Maribor’u alıyor

Acun Ilıcalı, Slovenya Ligi’nde mücadele eden Slovenya’nın köklü kulüplerinden Moribor takımı ile ilgili Sportklub haber sitesine özel açıklamalarda bulundu.

Sayın Acun Ilıcalı, öncelikle Sportklub’a konuştuğunuz için teşekkür ederiz. Hakkınızda çok şey okuduk, kim olduğunuz, ne yaptığınızla ilgili… Gördüğümüz kadarıyla futbolun ne kadar büyük bir iş olduğunu anlayan bir iş adamısınız ama sadece para için bu işin içinde değilsiniz. Hikayenize bakılırsa futbol sizin için öncelikle bir tutku. Peki Acun Ilıcalı bir futbolsever olarak nasıl biri, bu tutkunuzu nasıl yaşıyorsunuz?

Beş yaşında futbol hayranı oldum. O dönem yoğun bir şekilde futbol antrenmanına başladım, futbol benim hayatımdı. Maçlara gitmeye başladığımda maddi durumum bugünün yakınında değildi. On yaşındayken bilet almak için stadyumun önünde saatlerce beklerdim.

Ben büyük bir Fenerbahçe taraftarıyım, kulübün neredeyse her maçına gittim. Bazen bu yüzden okulu bile asıyordum. Çocukluğum futbol anılarıyla dolu. İlk işim futbol muhabirliğiydi. O zaman kendimi ilk kez futbol dünyasının içinde buldum ve futbolu ‘içeriden’ tanıdım.

Daha sonra televizyon kariyerim yükselişe geçti. Bugün Türkiye’nin en büyük televizyon kanalıyız, 13 ülkede prodüksiyon yapıyoruz, eş zamanlı diğer mecralarda da büyüyoruz. Ama futbol benim her zaman bir parçam olarak kaldı. Futbola deli oluyorum. Dünyanın her yerinde futbol izliyorum. Dünya şampiyonalarına gittim, 20’ye yakın ‘El Clasico’ maçını canlı izledim.

Türk milli takımı nereye giderse oradayım. Fenerbahçe nereye giderse oradayım. Hatta bu yüzden programım bazen biraz fazla dolu oluyor ama futbol benim hayatım.

Bugün konuşmamızın nedenlerinden en önemlisi adınızın son haftalarda Sloven futboluyla anılması. Yabancı medyada, Slovenya’nın Avrupa müsabakalarında mücadele edecek güçlü bir takım olmasından dolayı Slovenya’yı seçtiğiniz söylendi. Biraz daha ayrıntı verir misiniz, neden Slovenya?

Bu tam olarak doğru değil. İlk hedefim Avrupa değil, hedefim bir başarı öyküsü yazmak. Medya dünyasında bunu başardım, İngiltere’nin Hull City şehrinde son iki yıldır bunu başarıyoruz. Biz devraldığımızda 2.Ligde 20. sırada olan takım, şu anda 7. sırada ve play-off mücadelesi veriyoruz. Ancak Championship’in birçok yerde dünyanın en zor ligi olarak tanımlandığının farkındayız.

Başarı için iyi bir organizasyona ve devamlılığa ihtiyaç var. Hull City ile ilerlememiz daha bitmedi, bu nedenle İngiltere’deki projemize de destek verecek başka bir kulüp arayışına başladık. Temel amaç, daha büyük takımı, yani Hull’u destekleyecek daha küçük bir takım bulmaktı.

Ancak bir yıl süren toplantılar ve arayışlardan sonra yaklaşımımızı değiştirdik. Şimdi Hull City’e benzer bir başarı öyküsü yazabilecek bir ekip arıyoruz. Bu bizim için bu daha heyecan verici çünkü bu durum futbolda büyük bir hedef için mücadele etme olasılığını beraberinde getiriyor.

Uzun bir araştırmadan sonra Slovenya’yı seçtik çünkü büyük bir potansiyele sahip harika bir spor ülkesi olduğunuzu fark ettim. Burası spora karşı çok olumlu yaklaşımı olan bir ülke, birçok küresel spor dalında büyük yıldızlara sahipsiniz, spor sizin için çok önemli bir konu. Her şeyden önce futbolda bile çok fazla yeteneğiniz var.

Başarıya giden yolda şu an tek eksik iyi bir organizasyon ve maddi destek. Geri kalan her şey var.

Sloven futbolunun detaylı bir analizini yaptığınıza inanıyoruz. Ne gördünüz? Ülkemizde futbol ne düzeyde, yurtdışına göre altyapı ve taraftar nasıl?

Biliyorsunuz bu sene Avrupa’da Maribor’un rakibi Fenerbahçe’ydi. Muhabir olduğum dönem Maribor Beşiktaş’a karşı oynuyordu, o zaman bile Türk medyasına Maribor’la ilgili haber yapıyordum.

Günümüzde futbolun bütçe ve paraya çok bağlı olmasına rağmen Sloven futbol kulüplerinin Avrupa maceralarına baktığınızda, büyük ve zengin takımlara karşı pek çok olağanüstü ve ses getiren zaferler elde ettiğini göreceksiniz.

Belki yirmi ya da otuz yıl önce böyle değildi, Avrupa’da olağanüstü hikayeler yazan Romanya kulüplerinin, eski Yugoslavya kulüplerinin, Hollanda ve Belçika kulüplerinin büyük başarılarını mutlaka hatırlarsınız. Neden? Çünkü o dönemde bütçe farkları bu kadar büyük değildi. Yetenek ve futbol bilgisi fark yaratırdı. O zamanlar örneğin İngilizler, İspanyollar ve İtalyanlar pek öne çıkmıyorlardı. Bütçe farkı belki 1’e 5, 1’e 10, 1’e 20’ydi en fazla.

Bugün bu fark 1’e 200’e, hatta 1’e 300’e çıktı. Sebebi ise televizyon yayın hakları. Futbol ülkede ve şampiyonalarda ​​TV haklarını satabildiği kadar güçlü. İtalya’nın gücü neden azaldı? Çünkü İngilizler televizyon haklarından İtalyanlara göre yaklaşık iki kat daha fazla kazanıyor ve dolayısıyla daha güçlü takımlara sahip oluyorlar. Futbolda başarı bu nedenle doğrudan ve hatta en yakından bütçeyle ilgili.

Bana göre Slovenya, yerli oyuncularının Avrupa’da başarılı olabilecek global futbol kalitesine sahip olması avantajını taşıyor.

Slovenya’nın bu yıl Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda yer alması Sloven futboluna yatırım yapma kararınızda ne kadar önemliydi? Ülkemizde futbolun değeri bir anda önemli ölçüde arttı…

Bu elbette çok önemli. Slovenya’nın daha önce yatırımcılar için daha ciddi bir hedef olmamasına şaşırdım. Belki de başkalarını düşündüren kişi ben olacağım çünkü potansiyel gerçekten çok büyük. Futbol bir iş ama yatırım yapmak gerçekte ne anlama geliyor? Biz yatırımcı değiliz, başarıyı garantilemek isteyen insanlarız. Yaptığımız şey konusunda tutkuluyuz. Bizi harekete geçiren şey bu.

Çok dürüst olacağım, iş açısından bakıldığında kazancımız çok az ve güçlü bir ekip oluşturmak çok pahalı. Para kaybedileceği az çok belli. Daha önce Slovenya’da daha fazla yatırımcının olmamasının nedeni bu olabilir.

Bu işte kazançlar çok belirsiz çünkü risk yüksek. Yatırımcıların aklında sadece nasıl kar elde edecekleri var. Eğer böyle düşünüyorsanız Sloven futboluna girmek pek akıllıca değil çünkü risk gerçekten yüksek.

Ama ben risk almayı seven biriyim, biraz ‘deli’ olduğumu söyleyebilirsin. Para benim için önemli değil. Başarılı olmamız benim için önemli. Ancak kariyerimden çıkarım yaparsam, başarıyı her zaman para takip eder.

Slovenya’da bir kulübe yatırım yaparsanız milyonlar kaybedebilirsiniz. Ama bu kulübü bir üst seviyeye çıkarırsanız o milyonları fazlasıyla geri alırsınız. Riskin yüksek olduğu doğru ama bana çekici gelen de bu. Başarı bir o kadar büyük olabilir. Sadece para açısından bakarsak tamamen mantıksız bir karar ama ben bu durumdan mutluyum.

Medyanın ustası olduğunuza göre, UEFA başkanı Aleksander Čeferin ile şu an meşhur olan fotoğrafınızı sırf Instagram profilinizde güzel durduğu için mi yoksa yatırım yapmaya karar verdiğinizde Slovenya halkının sizi tanıyıp sizi daha kolay kabul etmesi için mi paylaştınız?

Hayır hayır. Gerçekten bunun hakkında düşünmedim. Sayın Čeferin çok önemli bir insan. Kendisiyle İstanbul’da buluştuk. Fikirlerini çok beğeniyorum. Onun bakış açısı özeldir çünkü bir bütün olarak Avrupa’nın futbol görüşüne dair çok geniş bir bakış açısına sahip. Ondan bir şeyler öğrenmek ve Avrupa futboluyla ilgili fikirlerini dinlemek çok önemli.

20 yıldır neredeyse Türkiye’deki her evde her gece televizyona çıkıyorum. Yani birisi beni tanımıyorsa büyük ihtimalle Türk değildir. İnsanlarla hep iletişim halindeyim. Futbolda da kulübü yaratan insanlardır. İsim sadece bir isimdir, kulüp taraftarlar, destekleyenler, oyuncular, kulüp çalışanları tarafından yaratılır. Bu yüzden iletişim her zaman çok önemlidir.

Herhangi bir işte benim için anahtar, insanlarla bağlantı kurmaktır. Slovenya’ya birkaç kez gittim ve benim için kesinlikle Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri. Slovenyalıların modern, açık fikirli ve son derece olumlu bir tutuma sahip olduklarını biliyorum.

Müzakereleri başarıyla sonuçlandırırsak ve Sloven kulübüne yatırım yaparsam, taraftarlarla görüşmeleri bizzat ben yöneteceğim. Taraftarlara kendimi tanıtacağım ki beni dinleyip anlasınlar. Hayranlarla gerçek ilişkiler kurmak ve bir aile olmak benim için çok önemli.

Čeferin’le olan fotoğraf sadece hoşuma giden bir fotoğraftı, o yüzden paylaştım. Slovenya’da böyle bir medya yansıması olacağını beklemiyordum. Ama bu durum benim için önemli değil.

Şimdi büyük soruya geliyoruz. Şu anda Sloven futboluna dair yatırımınızla ilgili ne kadar bilgi verebilirsiniz? Olimpija konuşuluyordu, sonra Mura’nın adı geçti, şimdi Maribor konuşuluyor. Ama biz sizin neyi açıklayabileceğinizi sizden dinlemek istiyoruz.

Slovenya’daki hangi kulübün bize en uygun olduğunu araştırdıktan sonra bu kulübün Maribor olduğuna karar verdik. Geçen hafta Maribor’daydım, şehri, stadyumu ve kulübü yöneten insanları gerçekten çok sevdim.

Diğer kulüplere de saygı duyuyorum, Mura çok başarılı, Olimpija Avrupa’da da büyük bir isim ama Maribor da öyle. İki ay boyunca araştırdık ve düşündük ama sonunda bir karar verilmesi gerekiyor. Şimdi ise takım ve ben bu projenin harika taraftarlarla, harika insanlarla ve harika bir şehirle doğru proje olduğu konusunda kararlıyız.

Aynı zamanda Maribor’un çok güzel bir havaalanı var! Bu benim için çok önemli çünkü sürekli seyahat ediyorum ve gelip gidebileceğim küçük bir havaalanı işimi çok kolaylaştırır. Futbola deli oluyorum ve tabii ki işimin yanı sıra mümkün olduğunca çok maç izlemek istiyorum. Maribor konumu itibariyle de bize çok uygun.

Tarihsel başarı ve hayran kitlesi açısından Maribor, Slovenya’nın en büyük iki kulübünden biri. Maribor bizim için çok şey ifade eden bir futbol kulübü. Geleceğe dair planlarınız neler? Uzun vadede kulübün nasıl büyümesini istiyorsunuz?

Benim için futbol sadece futbol değil, bir yaşam biçimi. Ve futbola aşık olan bizler için kulüpler çok çok önemli. Gözlerimle bakıp hayatımın en güzel anlarını hatırlamaya çalışırsam aralarında pek çok futbol anısı var.

İşimde çok başarılıyım ama bu başarıların yanı sıra takımım kazandığında her şeyden daha çok mutlu oluyorum. Bu mantıksız olabilir ama bana çok mantıklı geliyor. Bu bir ruh, bir tutku ve bir kalp. Bu nedenle her şey planlandığı gibi giderse, hayranlara ilk söyleyeceğim şey birlikte bir aile olmaya geldiğimiz.

Kulüp tarihinin en büyük başarı hikayelerini birlikte yazmak istiyoruz. Neden daha yukarıda oynamayalım? Avrupa Ligi’ne karşı, hatta Şampiyonlar Ligi’ne karşı. Daha çok büyümeyle ilgileniyorum. Eğer Leicester City Premier Lig şampiyonu olabiliyorsa, futbolda dünyanın her yerinde her şey mümkün.

Planım aile olmak, taraftar kitlesini daha da artırmak, yeni taraftar çekmek… Benim için maddiyat önemli değil, hepimizin kulüple ilgili aynı tutkuyu hissetmesi önemli. Bu benim arzum ve bu amaçla geliyorum. Sadece birlikte olarak harika şeyler başarabiliriz.

Biraz farklı bir soru sormak istiyorum. İki yıl öncesine gidelim. O dönemde Sloven milli futbolcu Miha Zajc’ı Fenerbahçe’den İngiltere Hull City’ye getirmek istediğinize dair haberleri takip ediyorduk. Bu haber gerçek miydi?

Bu hikaye kesinlikle doğru. Fenerbahçe başkanı beni iyi bir arkadaşım ve bir Fenerbahçe taraftarı olarak oyuncuları da çok iyi tanıyorum. Bana göre Zajc çok iyi bir futbolcu ama yeteneğini göstermesi için her maçta oynaması gerekiyor. Benim için futbolda ritim çok önemli, ritmi kaybederseniz tekrar yakalamanız zor oluyor.

Hull City’yi devraldığımda ilk hedefim Zajc’tı ama ne yazık ki o Fenerbahçe’de kalmaya karar verdi. Biraz da şanslıyım çünkü ben de bir Fenerbahçe taraftarıyım. Gelecekte neler olacağını göreceğiz. Projemizi Slovenya’da Sloven oyuncularla gerçekleştirme adımına taşıdığımızda belki Maribor’a gelmek isteyebilir. Hull’da da onunla her zaman ilgileniyoruz.

Bunlar bazen ilk bakışta fark edilmeyen ama sahada çok iş yapan futbolcular. Zajc, takımın motorundaki motor yağı gibi diğer tüm futbolcuların daha rahat ve sakin olmasını sağlayan bir oyuncu. Bu oyuncu tipini gerçekten seviyorum.

Eğer onu Maribor’a getirmek istersen sorun yaşarsın çünkü kendisi Olimpija’nın eski bir futbolcusu…

Unutmayın, en büyük futbol hikayeleri büyük oyuncuların kulüp değiştirdiği zamandır.

Ronaldo’ya bakın, Inter’de, Milan’da, Barselona’da ve Real Madrid’de oynadı. Futbolda ne olacağını asla bilemezsiniz. Futbol bizi mutlu etmek için yaratılmıştır, o yüzden elimizden geldiğince tadını çıkaralım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
Pendik Escort
Deneme bonusu veren siteler
denemebonusuoyna.com
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala
pendik escort
Pendik Escort
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
denemebonusuoyna.com
Deneme bonusu veren siteler
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala
footer link satın al
tanıtım yazısı satın al
backlink satın al