ABD, Rus Uçağının İHA’yı Düşürdüğü Anları Yayınladı

Amerika Birleşik Devletleri Avrupa Komutanlığı (EUCOM), Karadeniz’de Rus savaş uçağı tarafından düşürülen İHA’nın görüntülerini yayınladı. 

Rusya’nın geçen yıl Ukrayna’yı işgal etmesiyle başlayan savaş devam ederken bu hafta Karadeniz üzerinde sıcak bir temas yaşanmıştı.

ABD’nin Avrupa ve Afrika Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral James B. Hecker, “MQ-9 hava aracımız uluslararası hava sahasında Rus uçağı tarafından vurulduğunda rutin operasyonlar yürütüyordu” diyerek ABD araçlarının uluslararası hava sahasında operasyon yürütmeye devam edeceğini belirtmişti.

ABD’nin açıklamalarını provokasyon olarak değerlendiren Rusya ise iddiaları yalanlamıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı, olayda savaş uçağının ABD İHA’sına çarptığını reddederek İHA’nın “ani manevra” sonucu düştüğünü savunmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Avrupa Komutanlığı (EUCOM), tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

EUCOM’dan yapılan açıklamada, “İki Rus Su-27 uçağı, 14 Mart 2023’te Karadeniz üzerinde uluslararası hava sahasında faaliyet gösteren ABD Hava Kuvvetleri istihbarat, gözetleme ve keşif insansız MQ-9 hava aracına güvenli olmayan ve amatörce bir önleme gerçekleştirdi. MQ-9’un pervanesine çarptı ve ABD kuvvetlerinin MQ-9’unun uluslararası sularda düşmesine neden oldu” denildi. 

Görüntüde, Rus uçağının İHA’ya çok yakın bir şekilde uçuş yaptığı görüldü. Daha sonra İHA’nın kamera kaydı kesildi.

ABD’ye ait İHA’nın düşürülme görüntüleri ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx