Yonca Evcimik’ten Erdoğan’a Mektup

AKP’nin tartışmalı sokak hayvanları yasa taslağı TBMM’de. Vatandaşlar tepkilerini sürdürürken şarkıcı Yonca Evcimik de sokak hayvanlarıyla ilgili çözüm önerileri için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kapısını çaldı. Partilerin grup başkanlarıyla görüşen Evcimik’in önerilerinin başında “Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde özel yetiştirilmiş personelden oluşan ve sadece hayvanları korunmasına odaklanmış özel ve özerk bir birim kurularak kısırlaştırma, denetim işleminin yapılması” var.

Yonca Evcimik

Sabah’tan Önder Yılmaz’ın haberine göre Evcimik, üretim çiftliklerinin kapatılmasını talep ederken köpek ticaretinin sıkı denetimi, ruhsat verilmemesi, köpeklerin yüksek operasyonel kabiliyetlerle kısırlaştırılmaları, yakalanamayan köpekler için medikal kastrasyon yöntemi kullanılmasını da önerdi.

Cumhurbaşkanının sahiplendirme başta olmak üzere seferberlik çağrısına destek veren Evcimik, “Şayet seferberlik yapılacaksa, toplama, kısırlaştırmak ve sahiplendirme şeklinde yol alınırsa STK’lar, sanatçılar, gönüllüler vs. hep bir elden destek verdiği sürece, bu sorun dinimizce de en uygun şekilde hiçbir canlının ölümüne sebep olmadan rahatlıkla çözülebilir, hem de dünyaya örnek olabiliriz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx