Selimiye’nin isyanı

Marmaris Selimiye Koyu’nda 145 Teknelik Marina Projesi Tartışması

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Koyu’nda askıya alınan 145 teknelik marina projesinin yeniden başlayacağı duyuruldu. Çevre Bakanlığı, koy için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yapılacağını açıkladıktan sonra bölge halkı ve çevreciler projeye karşı tepki gösterdi. Yurttaşlar, “Selimiye’ye marina istemiyoruz” diyerek pankartlarla protesto gösterisi düzenledi. “ÇED süreci derhal durdurulmalı, halkın iradesi tanınmalıdır” şeklinde açıklamalarda bulunuldu. 16 Ocak 2024’te yapılacağı duyurulan ÇED süreci, tepkiler üzerine iptal edilmişti.

Projenin Sakıncaları

Çevreciler, projenin olası sakıncalarını şu şekilde sıraladı: Hassas bir yapıya sahip olan koya, 50 metreyi aşan tekneler de dahil olmak üzere 145 teknelik dev bir marina inşa edilecektir. Bu durum, dalgakıranın koyun ağzının yarısını kapatarak su akışını engelleyecek ve ekolojik dengeyi bozacaktır. Turizm ve balıkçılık faaliyetlerinin zarar görmesi kaçınılmaz olacak ve deniz ekosistemi olumsuz etkilenecektir. Projenin bir diğer olumsuz yanı ise kıyıların halka kapatılması sonucunu doğuracak olmasıdır. Ayrıca, koyda bulunan zeytin ağaçlarının da zarar göreceği belirtilmektedir.

Selimiye, doğal güzellikleriyle bilinen bir bölge olup halkı genellikle balıkçılık ve turizmle geçimini sağlamaktadır. Bölgede Türkiye’nin önde gelen yat limanlarından biri olan Sığliman Koyu da bulunmaktadır. Halk, projenin hayata geçmesi durumunda bölgede bulunan 400’e yakın zeytin ağacının yok olacağını ve buna engel olunması gerektiğini vurgulamaktadır.

Related Posts

OOOO

XXX

Sinemada Trump hamlesi: Vergi ile tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump, Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliğine yabancı ülkelerde üretilen ve ülkeye gelen tüm filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini başlatma yetkisi verdiğini bildirdi.

İtirafçı Murat Abbas’ın ifadesindeki büyük çelişki

İBB soruşturmasında etkin pişmanlıktan yararlanıp ev hapsi cezası alan Murat Abbas’ın hakimlik sorgusu ortaya çıktı. Abbas’ın 23 Mart’taki hakimlik sorgusuyla 18 Nisan’daki ifadeleri arasında büyük çelişkilerin olduğu görülüyor…

İsrail’de Türk İHA’ları korkusu: ‘Bölgesel dengeleri değiştirebilir’

Tel Aviv hükümetinin Gazze Şeridi, Lübnan, Suriye ve Yemen’deki askeri operasyonları şiddetlenerek devam ederken, İsrail basınında Türkiye’nin ürettiği insansız hava araçlarının (İHA) artan popülaritesinin Tel Aviv’de kaygı yarattığı belirtildi. Jerusalem Post gazetesinde yer alan bir analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye, dron teknolojisinde dünyada ilk üç ülke arasında” açıklamasına atıf yapılarak, Türk İHA’larının bölgedeki etkisinin İsrail için stratejik bir risk oluşturabileceği vurgulandı.

İBB İmar Daire Başkanı Ramazan Gülten’den mektup: ‘Aydınlık günlerde buluşalım’

İBB soruşturmalarının ikinci dalgasında tutuklanan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten Silivri Cezaevi’nden bir mektup kaleme aldı. Gülten, “Kentin kamusal alanlarını, su havzalarını, tarım alanlarını, ormanlık alanlarını; ranta, talana, Kanal’a karşı savunan ‘İstanbul Muhafızları’, bu tür karşılıksız suçlamalarla, görevlerini hukukun gerekleri çerçevesinde yapmaktan alıkonuldular” dedi.

Çin’de turist tekneleri alabora oldu: 9 ölü, 70 yaralı

Çin’de turist tekneleri alabora oldu: 9 ölü, 70 yaralı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir