Sebze ve meyve tüketilmesi gribe yakalanma riskini azaltıyor!

Grip Sezonuna Hazırlıklı Olun!

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’nden Diyetisyen Yağmur Gökçen Sezer Ak, grip sezonu öncesinde alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirme yaptı. Grip, özellikle sonbahar sonu, kış ve ilkbahar başında sıkça karşımıza çıkan bulaşıcı bir hastalıktır. Sezer Ak, grip aşısının önemine vurgu yaparak, kişisel hijyen kurallarına uymak, sık sık elleri yıkamak ve sosyal mesafeyi korumak gibi önlemlerin hastalığın yayılmasını engellediğini belirtti.

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemine dikkat çeken Sezer Ak, A, C, D ve E vitaminlerinden zengin besinler tüketmenin bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olduğunu belirtti. Günlük en az 400 gram sebze ve meyve tüketmenin gerekliliğine işaret eden Sezer Ak, bu besinlerin mevsimine göre seçilmesi gerektiğini vurguladı.

Düzenli olarak fiziksel aktiviteler yapmanın bağışıklık sistemini güçlendireceğini ifade eden Sezer Ak, tütün ve alkol kullanımından kaçınılması gerektiğini belirterek, sağlıklı beslenmenin virüslere karşı savaşmada ve bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynadığını söyledi. Beslenme çeşitliliğinin artırılması ve her besin grubundan yeterli düzeyde tüketilmesinin gerekliliğine değinen diyetisyen, hazır paketli ürünlerin tüketimini azaltılması ve evde yemek yapma alışkanlığının kazanılmasının önemine dikkat çekti.

Grip dönemlerinde kalabalık ortamlardan kaçınılmasının hastalığın yayılmasını engelleyici etkisinin büyük olduğunu vurgulayan Sezer Ak, her bireyin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Related Posts

Kalp krizi geçirirken öksürmek işe yarar mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi. Doç. Dr. Çağlıyan, “Kalp damar tıkanıklığı olan bir durumda öksürmenin size hiçbir faydası olmaz. Öksürmek kalp damarınızı açmaz. Hatta ritim bozukluğunu tetikler. Bu inanış, şehir efsanesi” dedi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

İşlenmiş gıdalar yaşam süresini kısaltabilir!

İngiltere ve ABD dahil sekiz ülkede yapılan bir araştırma, aşırı işlenmiş besinleri çok tüketen kişilerin erken ölüm riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Ofis çalışanları dikkat: Günde sadece 5 dakika yeterli!

Ofis ortamında uzun süre masa başında çalışanlarda sıkça görülen duruş bozuklukları ve omurga rahatsızlıkları, kısa egzersiz molalarıyla önlenebilir. Ofiste günde yalnızca 5 dakikanızı ayırarak tüm bu sorunların önüne geçmek mümkün. Uzmanlar, her iki saatte bir yapılacak germe hareketlerinin ve yürüyüşlerin kas iskelet sistemine olumlu etkiler sağladığını vurguluyor.

Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor! 8 haftayı geçerse destek şart

Deprem tahminleriyle ilgili kamuoyunda yapılan çelişkili açıklamaları eleştiren Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından toplumda yaşanan korku ve kaygı duyguları ile deprem psikolojisi konusunu değerlendirdi.