Romanya’dan Hollanda’daki müzeye getirilen tarihi altın miğfer ve bilezikler çalındı

Romanya’dan Hollanda Müzesine Getirilen Eserler Soyuldu

Hollanda’nın Assen kentinde bulunan Drents Müzesi’nde sergilenmek üzere getirilen tarihi altın miğfer ve üç kraliyet bileziğinin de aralarında bulunduğu bazı eserlerin çalındığı bildirildi.

Hollanda polisi, müzede gerçekleşen soygun sırasında Romanya’nın en değerli tarihi eserlerinden Cotofeneşti Altın Miğferi ve üç kraliyet bileziğinin de dahil olduğu objelerin çalındığını açıkladı.

Olayda, müze kapısının 03.45’te patlayıcı kullanılarak açıldığı ve soygunun birden fazla kişi tarafından yapıldığı belirtildi.

Polis, soygunla bağlantılı olabileceği düşünülen yanmış bir aracın bulunduğu bölgede geniş çaplı bir inceleme başlatırken, failleri yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Drents Müzesi’nin yazılı açıklamasında, Romanya Ulusal Tarih Müzesi’nden ödünç alınan ve MÖ 450 yılına kadar uzanan Cotofeneşti Altın Miğferi ile üç Dacian kraliyet bileziğinin çalındığı teyit edildi.

Açıklamada, Müze Müdürü Harry Tupan’ın “Bu, hem Assen’deki Drents Müzesi hem de Bükreş’teki Romanya Ulusal Tarih Müzesi için kara bir gün. Dün gece yaşanan olaylar nedeniyle derinden sarsıldık. Rumen meslektaşlarımıza karşı büyük mahcubiyet duyuyoruz.” sözlerine yer verilerek müzenin hafta sonu ziyarete kapatıldığı belirtildi.

Haziran 2022’de gerçekleşen TEFAF Sanat Sergisi’nde, ziyaretçilerin bulunduğu sırada 4 hırsız tarafından çalınan 2 elmas mücevher, yaklaşık iki yıl sonra Mayıs 2024’te ele geçirilebilmişti.

Related Posts

Afyonkarahisar’da IŞİD operasyonu: 3 gözaltı

Afyonkarahisar’da terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Devlet kurumları Sokak canlılarının rehabilitesi için bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Rehabilitesi konulu toplantı, Adana Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü binasında yapıldı.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Vergi olmayan tek ülke: Sadece 63 kişi yaşıyor

Avrupa’nın ortasında, yalnızca 63 kişinin yaşadığı ve hiçbir ülke tarafından tanınmayan sıra dışı bir ülke yükseliyor. Vergisiz ve müdahalesiz..

Lise eğitimi değişiyor mu? Masada 3 seçenek var

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, lise eğitimine daha esnek bir yapı kazandırmak için çalışmalara başladığı gündeme düştü. Bahsedilen yeni düzenlemeyle 4+4+4 şeklindeki 12 yıllık zorunlu eğitimin lise 3 ve 4’üncü sınıfına daha esnek bir yapının kazandırılacağı konuşuluyor.

Siirt’ye ticari araçla kamyonet çarpıştı: 6 yaralı

Siirt’in Kurtalan ilçesinde kamyonet ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir