Nöbet sırasında hastanın dili tutulmaz!

Nöbet Sırasında Hastanın Dili Tutulmaz!

Epilepsi Hakkında Doğru Bilgilere Odaklanmak Gerekir

Epilepsi, genetik veya çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile kontrol altına alınabilir.

26 Mart Dünya Epilepsi Farkındalık Günü’nde açıklamalarda bulunan Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, epilepsi hakkında yanlış inanışların zararlı olabileceğini belirtti. Hastaların güvenli bir pozisyona alınması ve epilepsi hakkında bilinçlenmeleri önemlidir.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, epilepsiye neden olan genetik ve çevresel faktörler hakkında bilgi verdi. Beyindeki anormal elektriksel aktivitenin tekrarlayan nöbetlere yol açtığını belirtti.

Epilepsi hastalarının düzenli uyku, stres yönetimi ve ilaçların düzenli kullanımına özen göstermeleri nöbet riskini azaltabilir. Ayrıca, aile üyelerinin nöbet sırasında nasıl müdahale edeceğini öğrenmeleri önemlidir.

Epilepsi hastaları, doğru yaklaşımlarla aktif bir yaşam sürdürebilirler. Yanlış inanışlara kapılmamak ve doğru tedavi yöntemlerini uygulamak hayati öneme sahiptir.

Dr. Celal Şalçini, toplumda epilepsi farkındalığını artırmak için çeşitli adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Epilepsi hastaları, önerileri doğrultusunda sosyal hayatlarını daha verimli şekilde sürdürebilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Felçte altın saatleri kaçırmayın

Felç belirtileri başladığında ilk 4,5 saat içinde acil tedavinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Derya Uludüz ‘‘Bu durumda dakikalar hatta saniyeler çok kıymetli. Hastanın en hızlı şekilde bir inme merkezine yönlendirilmesi gerekir’’ uyarısında bulundu.

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.

Kalp krizi geçirirken öksürmek işe yarar mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi. Doç. Dr. Çağlıyan, “Kalp damar tıkanıklığı olan bir durumda öksürmenin size hiçbir faydası olmaz. Öksürmek kalp damarınızı açmaz. Hatta ritim bozukluğunu tetikler. Bu inanış, şehir efsanesi” dedi.