İYİ Parti Milletvekili Ayhan Altıntaş önce istifa etti, sonra Akşener ile görüşüp kararından vazgeçti

6’lı Masa’nın cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu kararına karşı çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masadan ayrıldı. Dayatmayı kabul etmeyeceklerini belirten Akşener’e Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da kapıları kapattı.

“GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE İYİ PARTİ’DEN İSTİFA EDİYORUM”

Gündeme bomba gibi düşen gelişmelere bir yenisi daha eklendi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, partiden istifa ettiğini duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Altıntaş, “Son siyasi gelişmeler ışığında, gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti’den istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyururum” ifadelerini kullandı.

AKŞENERLE GÖRÜŞTÜ, İSTİFASINI GERİ ÇEKTİ

İYİ Parti’den istifa ettiğini duyuran Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, kararını değiştirerek istifasını geri aldı. Altıntaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesi sonrası kararını değiştirdiğini söyledi. Altıntaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Değerli Genel Başkanımızla yaptığım istişare ve değerlendirme sonucu partimden istifamı geri almış bulunuyorum” dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş.

“ADAY BELİRLEME SÜRECİ KAPSAYICI VE KUCAKLAYICI ŞEKİLDE YÜRÜTÜLECEK”

İstifa kararından vazgeçen Altıntaş daha sonra attığı iki tweet’te ise “Değerli Genel Başkanımla yaptığımız değerlendirmede, son günlerde liderler seviyesindeki iletişim dilinin toplumun geniş kitlelerinde itham edici ve ayrıştırıcı hale gelmesinin, karşı karşıya olduğumuz problemlerin çözümünü zorlaştırdığına dair inancımı dile getirdim. Cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinin daha kapsayıcı ve kucaklayıcı bir şekilde yürütüleceğine dair inancım artmış bulunmaktadır. Özlediğimiz huzur ve güven dolu günlere bir an önce kavuşmadileğimle milletimize saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx