Bilecik’te Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği Düzenlendi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencilerine Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği Düzenlendi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerine yönelik Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ve Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından bağımlılıkla mücadele bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere NARKOGENÇLİK sunumu, NARVAS Projesi ve UYUMA Uygulaması hakkında detaylı bilgiler verildi. Uzmanlar, bağımlılığın riskleri ve önlenmesi konularında önemli ipuçları paylaştı. NARKOGENÇLİK sunumu gençlerin bağımlılıktan korunması için gereken konuları içerirken, NARVAS Projesi uyuşturucuyla mücadelede yeni stratejileri tanıttı. Ayrıca, UYUMA Uygulamasıyla ilgili yapılan bilgilendirmeyle uyuşturucu madde kullanımı ve satışının önlenmesi hedeflendi.

Etkinlik sonunda katılımcılara daha fazla bilgi alabilmeleri için www.narkotikpolisianne.com web sitesine başvurmaları hatırlatıldı. Gençlerin bağımlılıkla mücadelede daha bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceği vurgulandı. – BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Kalp krizi geçirirken öksürmek işe yarar mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi. Doç. Dr. Çağlıyan, “Kalp damar tıkanıklığı olan bir durumda öksürmenin size hiçbir faydası olmaz. Öksürmek kalp damarınızı açmaz. Hatta ritim bozukluğunu tetikler. Bu inanış, şehir efsanesi” dedi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

İşlenmiş gıdalar yaşam süresini kısaltabilir!

İngiltere ve ABD dahil sekiz ülkede yapılan bir araştırma, aşırı işlenmiş besinleri çok tüketen kişilerin erken ölüm riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Ofis çalışanları dikkat: Günde sadece 5 dakika yeterli!

Ofis ortamında uzun süre masa başında çalışanlarda sıkça görülen duruş bozuklukları ve omurga rahatsızlıkları, kısa egzersiz molalarıyla önlenebilir. Ofiste günde yalnızca 5 dakikanızı ayırarak tüm bu sorunların önüne geçmek mümkün. Uzmanlar, her iki saatte bir yapılacak germe hareketlerinin ve yürüyüşlerin kas iskelet sistemine olumlu etkiler sağladığını vurguluyor.

Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor! 8 haftayı geçerse destek şart

Deprem tahminleriyle ilgili kamuoyunda yapılan çelişkili açıklamaları eleştiren Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından toplumda yaşanan korku ve kaygı duyguları ile deprem psikolojisi konusunu değerlendirdi.