AYBİR’de Bayrak Değişimi

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Yeni Başkanını Seçti

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AYBİR), Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda önceki dönem faaliyetlerini değerlendirdi ve yeni döneme ilişkin kararlar aldı.

Doç. Dr. Ebubekir Ceylan, toplantıda yapılan seçim sonucunda başkanlığı Prof. Dr. Fatih Savaşan’dan devraldı.

Eski başkan Prof. Dr. Savaşan, “AYBİR, uluslararası statüde olmanın gereği olarak özellikle İslam dünyasının, Müslüman toplumların ve bu topluluklarla ilgilenen tüm akademisyen ve yazarların bir araya gelmesini amaçlamaktadır.” şeklinde konuştu.

Savaşan, kuruluşunun uluslararası alanda ses getirmesinin önemine vurgu yaparak, “Gazze olaylarına destek veren 3 bin 500’den fazla yerli-yabancı akademisyenin imza kampanyası, AYBİR’in faaliyetlerini daha da ileri taşımayı hedefledi.” dedi.

Yeni başkan Ceylan ise kurumun uluslararası ilişkilerini güçlendirmek adına AYBİR Global Network (AYBİRGN) oluşumunu başlattığını belirtti.

AYBİR’in hedeflerinin sadece İslam ülkeleriyle sınırlı olmadığını vurgulayan Ceylan, Batı dünyasındaki Müslüman akademisyenlerin de birikimlerinden faydalanmayı planladıklarını ifade etti.

Başkan Ceylan, kadın üye oranını artırarak Birliği daha kapsayıcı hale getirmenin de hedeflerinden biri olduğunu dile getirdi.

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda Divan, Yönetim ve Denetleme kurullarının üyelerinin belirlendiği bildirildi.

Toplantı, yapılan aile fotoğrafının ardından sona erdi.

Yeni başkan Ceylan, AYBİR’in Türkiye’deki tanınırlığını artırma çabalarına devam edeceklerini ve önemli hedeflere ulaşmayı amaçladıklarını belirtti.

Related Posts

Afyonkarahisar’da IŞİD operasyonu: 3 gözaltı

Afyonkarahisar’da terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Devlet kurumları Sokak canlılarının rehabilitesi için bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Rehabilitesi konulu toplantı, Adana Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü binasında yapıldı.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Vergi olmayan tek ülke: Sadece 63 kişi yaşıyor

Avrupa’nın ortasında, yalnızca 63 kişinin yaşadığı ve hiçbir ülke tarafından tanınmayan sıra dışı bir ülke yükseliyor. Vergisiz ve müdahalesiz..

Lise eğitimi değişiyor mu? Masada 3 seçenek var

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, lise eğitimine daha esnek bir yapı kazandırmak için çalışmalara başladığı gündeme düştü. Bahsedilen yeni düzenlemeyle 4+4+4 şeklindeki 12 yıllık zorunlu eğitimin lise 3 ve 4’üncü sınıfına daha esnek bir yapının kazandırılacağı konuşuluyor.

Siirt’ye ticari araçla kamyonet çarpıştı: 6 yaralı

Siirt’in Kurtalan ilçesinde kamyonet ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir