AK Parti’den işverene destek paketi

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM’de gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Güler, Ak Parti olarak hazırladıkları ve bugün Meclis’e sunacakları, SSGSS ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin detaylarını açıkladı.

“Küresel ekonomik gerilemenin etkileri ülkemizde de hissediliyor” diyen Güler, hazırladıkları 10 maddelik teklifin detaylarını paylaştı.

Güler, teklifin kapsamını “Asgari ücret desteği, kısa çalışma ödeneği, kadın ve gençlerin istihdam imkanlarının artırılması, işverenlere sağlanması gereken destekler” şeklinde açıkladı.

İŞSİZLİK FONUNDAN İŞVERENE 700 TL ASGARİ ÜCRET DESTEK

Güler teklifte yer alan bazı maddelerin detaylarına ilişkin ise şu bilgileri verdi:

“2024 Ocak ila Aralık aylarında istihdamı desteklemek için işverenlere finansmanı işsizlik sigortası fonundan karşılanacak şekilde, ödeyecekleri sigorta priminden mahsup edilecek şekilde aylık 700 TL asgari ücret desteği sağlanması amaçlanmaktadır.”

Kanun Teklifi ile; İşsizlik Sigortası Fonu kullanılarak uygulanan pasif işgücü piyasası programlarının etkinliğinin artırılması için kısa çalışma gerekçelerine genel salgın durumunun eklenmesi ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanılabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısının 450 güne indirilmesi amaçlanmaktadır.

Ayrıntılar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx