Selimiye’nin isyanı

Marmaris Selimiye Koyu’nda 145 Teknelik Marina Projesi Tartışması

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Koyu’nda askıya alınan 145 teknelik marina projesinin yeniden başlayacağı duyuruldu. Çevre Bakanlığı, koy için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yapılacağını açıkladıktan sonra bölge halkı ve çevreciler projeye karşı tepki gösterdi. Yurttaşlar, “Selimiye’ye marina istemiyoruz” diyerek pankartlarla protesto gösterisi düzenledi. “ÇED süreci derhal durdurulmalı, halkın iradesi tanınmalıdır” şeklinde açıklamalarda bulunuldu. 16 Ocak 2024’te yapılacağı duyurulan ÇED süreci, tepkiler üzerine iptal edilmişti.

Projenin Sakıncaları

Çevreciler, projenin olası sakıncalarını şu şekilde sıraladı: Hassas bir yapıya sahip olan koya, 50 metreyi aşan tekneler de dahil olmak üzere 145 teknelik dev bir marina inşa edilecektir. Bu durum, dalgakıranın koyun ağzının yarısını kapatarak su akışını engelleyecek ve ekolojik dengeyi bozacaktır. Turizm ve balıkçılık faaliyetlerinin zarar görmesi kaçınılmaz olacak ve deniz ekosistemi olumsuz etkilenecektir. Projenin bir diğer olumsuz yanı ise kıyıların halka kapatılması sonucunu doğuracak olmasıdır. Ayrıca, koyda bulunan zeytin ağaçlarının da zarar göreceği belirtilmektedir.

Selimiye, doğal güzellikleriyle bilinen bir bölge olup halkı genellikle balıkçılık ve turizmle geçimini sağlamaktadır. Bölgede Türkiye’nin önde gelen yat limanlarından biri olan Sığliman Koyu da bulunmaktadır. Halk, projenin hayata geçmesi durumunda bölgede bulunan 400’e yakın zeytin ağacının yok olacağını ve buna engel olunması gerektiğini vurgulamaktadır.

Related Posts

İsrail kabinesi, Gazze işgalini genişletme planını onayladı

1.5 yılı aşkın süredir Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılara devam eden İsrail ordusu, işgali genişletme imkanı sunacak planı uygulamaya başlayacak.

Validen kurallara uyan kuryelere hediye

Kars Valisi Ziya Polat, kuryelik yaparken kurallara uyarak hiç ceza almayan 3 motosiklet sürücüsüne kask hediye etti.

Avrupa’da büyüyen tehdit: Ergen teröristler!

Avrupa, aşırılık yanlısı gençlerin ve terör planların her geçen artması endişe neden oldu. Uzmanlar, gençlerin sosyal medya üzerinden radikalleştiğini belirtirken yapay zekanın yangına körükle gittiğini belirtti.

Ayşe Barım’ın ilk kez mahkemeye çıkacağı tarih belli oldu

Gezi Parkı soruşturmasında Ayşe Barım hakkında “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçundan 30 yıla kadar hapsi istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. Barım ilk kez 7 Temmuz’da ilk kez mahkemeye çıkacak.

İYİ Parti lideri Dervişoğlu’ndan AKM’deki saldırgana ilişkin açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı hatırlatarak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırıya ilişkin olarak, “Bu adamların kimliği ve geçmişlerine bakıldığında, kullanılmaya elverişli aparatlar olduklarına şahitlik ediyoruz. Bütün bunların kaynağı ise cezasızlık ortamıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Mahkumu kaybettiler: Oraya bakmak kimsenin aklına gelmedi

ABD’nin Georgia eyaletindeki hapishanede sayım sırasında bir mahkumun hücresinde olmadığı anlaşıldı. Hapishane yetkilileri acil durum ilan ederek aramalara başladı. Cinayetten hüküm giyen Julian Brooks Deloach isimli mahkumu bulmak için tam 12 saat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir