Nöbet sırasında hastanın dili tutulmaz!

Nöbet Sırasında Hastanın Dili Tutulmaz!

Epilepsi Hakkında Doğru Bilgilere Odaklanmak Gerekir

Epilepsi, genetik veya çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile kontrol altına alınabilir.

26 Mart Dünya Epilepsi Farkındalık Günü’nde açıklamalarda bulunan Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, epilepsi hakkında yanlış inanışların zararlı olabileceğini belirtti. Hastaların güvenli bir pozisyona alınması ve epilepsi hakkında bilinçlenmeleri önemlidir.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, epilepsiye neden olan genetik ve çevresel faktörler hakkında bilgi verdi. Beyindeki anormal elektriksel aktivitenin tekrarlayan nöbetlere yol açtığını belirtti.

Epilepsi hastalarının düzenli uyku, stres yönetimi ve ilaçların düzenli kullanımına özen göstermeleri nöbet riskini azaltabilir. Ayrıca, aile üyelerinin nöbet sırasında nasıl müdahale edeceğini öğrenmeleri önemlidir.

Epilepsi hastaları, doğru yaklaşımlarla aktif bir yaşam sürdürebilirler. Yanlış inanışlara kapılmamak ve doğru tedavi yöntemlerini uygulamak hayati öneme sahiptir.

Dr. Celal Şalçini, toplumda epilepsi farkındalığını artırmak için çeşitli adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Epilepsi hastaları, önerileri doğrultusunda sosyal hayatlarını daha verimli şekilde sürdürebilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Denize girmeden önce bir daha düşünün! Hayatınız risk altında

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, kalp hastalarına yaz sıcakları konusunda uyardı. Prof. Dr. Turhan, “Kalp hastalarının soğuk suya aniden girmeleri kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabilir, bu yüzden soğuk suya ayak bileklerinden başlayarak yavaş yavaş girmeleri gerekir” dedi.

Uyku uzmanında 30 saniyelik hile: Sadece 3 gecede horlamayı durduruyor

Uyku uzmanları, polen mevsiminde artan horlama sorununa karşı sadece 30 saniyelik dil egzersiziyle çözüm sunuyor. Günlük uygulanan bu basit hareket, horlamayı üç günde azaltabiliyor…

Uzmanı uyardı: Klorlamanın düzenli yapılmadığı havuzlar birçok sağlık sorununa neden olabilir!

Uzmanı uyardı: Klorlamanın düzenli yapılmadığı havuzlar birçok sağlık sorununa neden olabilir!

Beyin damar tıkanıklığında ilk 6 saatin önemi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, beyin damar tıkanıklıklarında erken müdahalenin önemine değinerek, “İlk 6 saatte yapılan müdahaleler hastanın yaşam kalitesini belirlemektedir ve bu kritik süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Klinik uygulamalar, sadece tedavi geliştirmek değil; nitelikli bilgi üretmek, etik değerleri yaşatmak ve sağlıkta kaliteyi sürdürülebilir kılmak demektir” dedi.

Doğru yastık nasıl seçilir? Uyku pozisyonuna göre altın kurallar

Yanlış yastık seçimi, boyun fıtığından baş ağrısına, uyku bozukluğundan postür problemlerine kadar pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Doç. Dr. Çiğdem Çınar, uyku pozisyonuna uygun yastık seçimi ve düzenli değişiminin önemine dikkat çekti.

The Wall Street Journal yazdı: Zayıflama iğneleri sadece kilo verdirmiyor

Amerikan gazetesi The Wall Street Journal, Ozempic ve benzeri zayıflama iğnelerinin sadece şeker ve obezite değil; kalp, karaciğer, artrit, uyku apnesi ve Alzheimer gibi birçok hastalıkta da umut verdiğini yazdı. Ancak uzmanlar uyarıyor: Bu ilaçlar herkese göre değil. Bilinçsiz kullanım, beslenme bozukluğu ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca maliyet, yan etki ve erişim hâlâ büyük engel.